Lubicie koktajle owocowe na bazie maślanki lub kefiru? Chcielibyście doświadczyć tej samej, aksamitnej konsystencji przy użyciu samych roślin? Nie ma problemu! Przypominam, że dostępne są już pyszne, polskie borówki – moja miłość! Koniecznie trzeba zrobić z tego użytek.
Na co?
Na lekkie śniadanie, na podwieczorek, na każdą wolną chwilę, kiedy dopada nas mały głód. Zerknij jeszcze koniecznie na mój wpis: co zamiast owsianki na śniadanie.
Czego potrzebujesz?
Blendera.
Składniki:
- 2 szklanki borówek (lub innych owoców – czarna jagoda sprawdzi się również doskonale!),
- 1 szklanka napoju roślinnego z wapniem,
- 1 szklanka kaszy jaglanej (uprzednio ugotowanej i ostudzonej; przeczytaj, jak gotować kaszę jaglaną),
- 1 banan,
- odrobina soku z cytryny.
Przygotowanie:
Wszystko miksujemy bardzo dokładnie. Pijemy. :-)
Tu znajdziesz inne przepisy z kaszą jaglaną.
2 odpowiedzi na “Koktajl jaglano-borówkowy, aksamitny i kremowy”
To jest to czego szukałam.Proste szybkie i zdrowe przepisy a do tego genialnie zbudowana i przejrzysta strona
Cieszę się :)