Koktajl jaglano-borówkowy, aksamitny i kremowy

Lubicie koktajle owocowe na bazie maślanki lub kefiru? Chcielibyście doświadczyć tej samej, aksamitnej konsystencji przy użyciu samych roślin? Nie ma problemu! Przypominam, że dostępne są już pyszne, polskie borówki – moja miłość! Koniecznie trzeba zrobić z tego użytek.

zdrowy-koktajl-jaglano-owocowy-3

Na co?

Na lekkie śniadanie, na podwieczorek, na każdą wolną chwilę, kiedy dopada nas mały głód. Zerknij jeszcze koniecznie na mój wpis: co zamiast owsianki na śniadanie.

Czego potrzebujesz?

Blendera.

zdrowy-koktajl-jaglano-owocowy-4

Składniki:

  • 2 szklanki borówek (lub innych owoców – czarna jagoda sprawdzi się również doskonale!),
  • 1 szklanka napoju roślinnego z wapniem,
  • 1 szklanka kaszy jaglanej (uprzednio ugotowanej i ostudzonej; przeczytaj, jak gotować kaszę jaglaną),
  • 1 banan,
  • odrobina soku z cytryny.

zdrowy-koktajl-jaglano-owocowy-2

Przygotowanie:

Wszystko miksujemy bardzo dokładnie. Pijemy. :-)

Tu znajdziesz inne przepisy z kaszą jaglaną.

zdrowy-koktajl-jaglano-owocowy-1

Aga Kopczyńska

Aga Kopczyńska

Jestem dietetyczką i szkoleniowczynią. Zajmuję się propagowaniem zdrowych nawyków. Znajdziesz tu inspiracje zdrowotne, kulinarne i nie tylko.

Zasubskrybuj kanał YouTube AgaMaSmaka

Wolisz oglądać zamiast czytać?

Zasubskrybuj kanał YouTube

2 odpowiedzi na “Koktajl jaglano-borówkowy, aksamitny i kremowy”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *