Współpraca

O misji bloga

Edukuję i gotuję. Moja kuchnia jest szybka, zdrowa i roślinna, a do tego bezglutenowa i bez dodatku cukru. Można żyć zdrowo i nie spędzać w kuchni wielu godzin. Zdrowe, szybkie jedzenie to po prostu kwestia planowania i wyboru odpowiednich produktów. Nawet jeśli rezygnujemy z niektórych, z przyczyn zdrowotnych lub etycznych, to dalej szybka i zdrowa kuchnia jest możliwa! Grunt to edukacja i działanie. Nie musisz lubić gotować, ale musisz chcieć zrobić pierwszy krok. Początki bywają trudne, ale z czasem pewne działania wchodzą w nawyk. O tym tu właśnie opowiadam.

ams_extendimage

Zachęcam do świadomego korzystania z produktów spożywczych i edukuję. Lobbuję na rzecz metody małych kroków, bo w moim zdrowym życiu nie ma miejsca na podejście „wszystko albo nic”. To kropla drąży skałę i codzienne małe wybory stanowią po latach o kondycji naszego zdrowia. Skrajnym postawom i teoriom spiskowym mówię stanowcze NIE. Zdrowemu rozsądkowi oraz merytorycznej dyskusji zawsze TAK.

Mój blog znalazł się w pierwszej dziesiątce blogów kulinarnych w konkursie na Blog Roku 2015.

Nie tylko blog

Zajmuję się szkoleniami, edukacją żywieniową, treningiem nawyków oraz umiejętności miękkich. Realizuję warsztaty dla wszystkich grup wiekowych – zarówno dla osób indywidualnych, jak i firm, stowarzyszeń oraz placówek związanych z edukacją i opieką zdrowotną.
Od lat jestem czynną edukatorką: prowadzę również szkolenia z zakresu komunikacji.

Formy współpracy

Współpraca z blogiem jest współpracą ze mną: osobą o konkretnych poglądach i konkretnym rozumieniu zdrowia. Rozpoczynam ją tylko wtedy, gdy jestem w 100% przekonana do danego produktu, usługi czy inicjatywy. Zawsze szczerze informuję, jeśli dana propozycja nie wpisuje się w moją filozofię. Zależy mi, żeby czytelnik widział w moich treściach wartość. Ja z kolei chcę identyfikować się z promowanymi treściami i tu nie ma drogi na skróty.

Co robię?

  • Prowadzę szkolenia i warsztaty.
  • Recenzuję.
  • Biorę udział w eventach.
  • Wspieram merytorycznie moich klientów.
  • Piszę artykuły na tematy związane z żywieniem i szeroko pojętym zdrowym stylem życia.
  • Realizuję proste przepisy z zakresu kuchni wegańskiej, bezglutenowej i bezcukrowej.

Czytelnicy

Moi czytelnicy są zainteresowani tematyką diety, żywienia, zdrowego stylu życia. Część pozostaje na diecie bezglutenowej i/lub bezmlecznej. Cześć nie spożywa produktów pochodzenia zwierzęcego w ogóle. Jest także grono osób żywiących się tradycyjnie, które zaczęły wprowadzać do swojego menu pozytywne zmiany.

Według Google Analytics są to głównie osoby w wieku 23-35 oraz 35-44 i to bezpośrednio odpowiada także grupie uczestników moich szkoleń i wystąpień:
Blog kulinarny grupa docelowa

Na Fanpage widać jeszcze bardziej jaskrawy podział grup docelowych:blog kulinarny na facebooku - grupa docelowa

Aktualne statystyki

W kwietniu blog odwiedziło 195 000 czytelników.

Facebook Fanpage

Aktywnie prowadzę Fanpage AgaMaSmaka, który aktualnie posiada 67 250 fanów.

Instagram

Profil na Instagramie AgaMaSmaka śledzi 3 600 osób i ich liczba rośnie codziennie.

Kontakt

Jeśli masz pytania, zapraszam do kontaktu: kontakt@agamasmaka.pl

Możliwe formy współpracy

Szkolenia, warsztaty, eventy

Prowadzę szkolenia dla wszystkich grup wiekowych w obszarze żywienia, kształtowania nawyków i komunikacji.

Uczę:

  • kształtowania zdrowych nawyków,
  • szybkich i zdrowych rozwiązań kulinarnych dla każdego,
  • komunikacji i tzw. umiejętności miękkich.

Stosuję metody aktywne, zapraszam do dyskusji, wspólnego gotowania, a często i do zabawy. Współpracuję z firmami, organizacjami, szkołami i przedszkolami.

Uczestniczę w wydarzeniach związanych z tematem zdrowego życia, etycznych wyborów czy innych inicjatyw edukacyjnych.

Szkolenia i Warsztaty - agamasmaka.pl
Smakuj Trojmiasto Vege Edition - agamasmaka.pl
Veganmania event - agamasmaka.pl
Warsztaty z dziećmi - agamasmaka.pl
Inicjatywy edukacyjne eventy - agamasmaka.pl

Publikacje i TV

Cieszę się, że mogę docierać do drugiego człowieka nie tylko podczas moich szkoleń czy przez blog, ale również za sprawą prasy czy telewizji.

Najlepsze przepisy jamie agamasmaka.pl
Magazyn Ekologiczni - Kasia Bujakiewicz
Magazyn Ekologiczni - AgaMaSmaka.pl
AgaMaSmaka.pl w Pytanie Na Śniadanie

Wpisy i akcje na blogu

Realizuję przepisy z lokowaniem produktów nawiązujących do tematyki bloga. Recenzuję produkty i usługi. Jestem otwarta na to, co jest zgodne z ideą bloga i faktycznie może pomóc moim czytelnikom w zdrowym życiu i kształtowaniu dobrych nawyków.

Jak zrobić warzywny makaron?
Sposoby na 5 porcji warzyw i owoców dziennie
Zdrowe batony dla dzieci do szkoły
Dobra książka kucharska

Współpraca z branżą HORECA

Współpracuję z branżą gastronomiczną i hotelarską zarówno w kampaniach wizerunkowych jak i w obszarze szkoleń i warsztatów. Dzielę się nie tylko wiedzą branżową (wiedza żywieniowa, doświadczenie w obsłudze klienta i hotelarstwie), ale także praktyczną – od strony klienta, który ma specjalne wymagania żywieniowe. Zależy mi na upowszechnianiu wiedzy dotyczącej diet wegetariańskich i eliminacyjnych.

dahl AgaMaSmaka.pl w Bioway