Koktajl jarmużowo – owocowy

Dziś coś do picia. W smaku koktajl – smoothie nieco zaskakujący, bo kwasek cytryny pięknie przełamał słodycz owoców.

Na co?

Na śniadanie, a dokładniej na obudzenie się. Ewentualnie na drugie śniadanie. Takie zielone koktajle to skarbnica przeciwutleniaczy. Bogactwo witamin i naturalnej słodyczy.

Czego potrzebujesz?

Blendera.

Składniki:

  • 2 banany,
  • 2 jabłka,
  • 2 garście liści jarmużu (pozbawionych łodyg),
  • sok z połowy cytryny lub limonki,
  • 2 plasterki imbiru,
  • 1-2 szklanki wody.

Przygotowanie:

Owoce kroimy, liście jarmużu myjemy, a następnie pozbywamy się twardszych łodyg.

Do kielicha wraz z owocami, jarmużem i plasterkami imbiru wlewamy sok z cytryny oraz wodę (1-2 szklanki w zależności od oczekiwanej gęstości koktajlu).

Blendujemy. I gotowe! Pijemy od razu po przygotowaniu.

Z podanych składników otrzymasz smoothie dla 2 osób.
Aga Kopczyńska

Aga Kopczyńska

Jestem dietetyczką i szkoleniowczynią. Zajmuję się propagowaniem zdrowych nawyków. Znajdziesz tu inspiracje zdrowotne, kulinarne i nie tylko.

Zasubskrybuj kanał YouTube AgaMaSmaka

Wolisz oglądać zamiast czytać?

Zasubskrybuj kanał YouTube

4 odpowiedzi na “Koktajl jarmużowo – owocowy”

Super przepis, wygląda bardzo smacznie aż muszę wypróbować no i moc witamin. Pozdrawiam serdecznie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *