Dziś coś do picia. W smaku koktajl – smoothie nieco zaskakujący, bo kwasek cytryny pięknie przełamał słodycz owoców.
Na co?
Na śniadanie, a dokładniej na obudzenie się. Ewentualnie na drugie śniadanie. Takie zielone koktajle to skarbnica przeciwutleniaczy. Bogactwo witamin i naturalnej słodyczy.
Czego potrzebujesz?
Blendera.
Składniki:
- 2 banany,
- 2 jabłka,
- 2 garście liści jarmużu (pozbawionych łodyg),
- sok z połowy cytryny lub limonki,
- 2 plasterki imbiru,
- 1-2 szklanki wody.
Przygotowanie:
Owoce kroimy, liście jarmużu myjemy, a następnie pozbywamy się twardszych łodyg.
Do kielicha wraz z owocami, jarmużem i plasterkami imbiru wlewamy sok z cytryny oraz wodę (1-2 szklanki w zależności od oczekiwanej gęstości koktajlu).
Blendujemy. I gotowe! Pijemy od razu po przygotowaniu.
Z podanych składników otrzymasz smoothie dla 2 osób.
4 odpowiedzi na “Koktajl jarmużowo – owocowy”
Jak zdrowo :)
Więc na zdrowie wszystkim zaganianym! :-)
Super przepis, wygląda bardzo smacznie aż muszę wypróbować no i moc witamin. Pozdrawiam serdecznie
I ja pozdrawiam :-)