AgaMaSmaka – żyj i jedz zdrowo!

AgaMaSmaka – żyj i jedz zdrowo!

żyj i jedz zdrowo!

  • PRZEPISY
  • ARTYKUŁY
  • O MNIE
  • MOJA DIETA
  • EBOOKI
  • Konsultacje
  • WSPÓŁPRACA
  • YT

Kategoria: drugie dania

Drugie dania to pojęcie bardzo pojemne. W przypadku bezglutenowej kuchni wegańskiej wciąż jest bardzo dużo możliwości. Warzywa duszone, gulasze warzywne, kotlety na bazie roślin strączkowych czy też kaszy jaglanej, pulpety, tarty, zapiekanki, sosy do makaronów bezglutenowych, kasz czy też do ryżu i wiele wiele więcej. Jeśli przygotowuję kotlety lub pulpety to najczęściej piekę je w piekarniku. Taki proces obróbki jest zdrowszy niż smażenie, a przy tym kosztuje mnie mniej pracy. Także tym sposobem można osiągnąć efekt spieczonej skórki. Wśród przepisów znajdziesz zarówno dania z kaszą jaglaną, gryczaną, jak i ryżem czy makaronem. Większość z nich to dania bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Letnie „gołąbki” bez zawijania z soczewicą + konkurs

Prosty makaron z kapustą

Zapiekany makaron z soczewicy z jarmużem i pieczarkami

Warzywna burza smaków z tofu – przepis mojej córki

Czy tempeh jest zdrowy? Wartości odżywcze tempehu i przepisy

Wegetariańskie burgery z zielenią

Nawigacja po wpisach

Strona 1 Strona 2 … Strona 24 Następna strona

Kategorie

  • Artykuły (248)
  • do picia (38)
  • kolacje (217)
  • na wynos/ na wycieczkę (92)
  • obiady (168)
    • drugie dania (139)
    • zupy (38)
  • przekąski i przystawki (150)
  • Przepisy (435)
  • raw food (58)
  • resztki z tygodnia (201)
  • sałatki i surówki (17)
  • śniadania (139)
  • świątecznie (37)
  • z owocami (97)
  • zdrowe słodkości (141)
Jak zdrowo jeść

Wspieram:

© AgaMaSmaka - żyj i jedz zdrowo! Wszelkie prawa zastrzeżone. Regulamin sklepu | Polityka prywatności