
Kategoria: z owocami
Kocham owoce i staram się, aby były codziennie obecne na moim stole. Oczywiście często występują w roli głównej, ale zdarza się także, że są po prostu częścią wypieków, koktajli, jaglanek, bezcukrowych ciast i ciasteczek. Tak naprawdę owoce pasują wszędzie. Ciekawym rozwiązaniem jest lokowanie ich także w daniach wytrawnych, które nabierają wtedy innego, egzotycznego smaku. Najbardziej kocham nasze rodzime owoce, dostępnie w sezonie letnim, czyli maliny, czereśnie, jagody, porzeczki. Nie zapominajmy jednak, że także jesienią i zimą nasz organizm potrzebuje dużo witamin. Jedzmy jabłka, gruszki, a także importowane owoce jak banany czy awokado. I Pamiętajmy: klucz do zdrowia tkwi w różnorodności.


Bezglutenowe ciasto bez jaj – kruchy zakalec z kruszonką, ale jaki dobry!

Bezglutenowe ciasto makowe z pomarańczą

Bezglutenowe pyzy ziemniaczane – 2 szybkie pomysły na obiad: słodki i słony

Bananowe placuszki bezglutenowe z jabłkiem
