Opublikowano Kategorie: do piciaPrzepisyraw foodśniadaniaz owocami

Wegański arbuzowy shake

Roślinożercy i roślinolubni też mogą mieć „szejka”. :-) I to takiego z jogurtem lub roślinnym mlekiem. I zestawienie arbuza z jogurtem świetnie smakuje! Dzięki arbuzowi mamy tu pokaźną ilość przeciwutleniaczy, porządne nawodnienie, wsparcie dla układu moczowego, pokarmowego i krążenia. Nic tylko pić. :-)

Wegański arbuzowy shake

Na co?

Taki koktajl arbuzowy jest idealny na płynne, orzeźwiające śniadanie (pierwsze lub drugie). Takie smoothie to świetny, odżywczy napój na upały.

Wegański arbuzowy koktajl z jogurtem

Czego potrzebujesz?

Aby przygotować taki koktajl z arbuzem, konieczny jest blender kielichowy.

Arbuzowy koktajl – składniki:

  • 1 kg arbuza (u mnie pół dużego arbuza),
  • 250 g roślinnego jogurtu naturalnego (u mnie sojowy fortyfikowany wapniem),
  • 1 banan.

Wegański koktajl arbuzowy

Arbuzowy koktajl – przygotowanie:

Owoce dokładnie myjemy. W naczyniu blendera umieszczamy arbuza pozbawionego skórki. Pestek nie trzeba usuwać. Dodajemy obranego banana i jogurt. Blendujemy dokładnie. Pijemy na zdrowie. :-)

Z podanych ilości składników otrzymuje się solidną porcję dla 3 osób.

pyszny koktajl z arbuza i jogurtu

Oceń artykuł jako czytelnik: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (43 ocen, Średnia: 4,98 z 5)
Aga Kopczyńska

Aga Kopczyńska

Zawodowo zajmuję się edukacją. Wspieram innych między innymi w budowaniu lepszych nawyków. Blog ten jest zapisem moich inspiracji zdrowotnych, kulinarnych i nie tylko.

Chcesz się dowiedzieć czegoś nowego?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *