Jeśli uwielbiasz smak papryki, to ta pasta jest dla Ciebie. Intensywnie paprykowa, lekka i świeża w smaku.
Najlepiej użyć papryki czerwonej. Jest chyba najintensywniejsza. Oczywiście pastę tę można zrobić również na ostro i dodać odrobinę pikanterii, ale to już na własną odpowiedzialność. U mnie wersja łagodna, bo jemy łagodnie. ;)
Paprykowa pasta do kanapek z ciecierzycą – składniki:
- 1 szklanka ciecierzycy ugotowanej lub z puszki/słoika,
- 1 papryka czerwona,
- przyprawy: sól, biały pieprz,
- 2 łyżki oliwy.
Paprykowa pasta do kanapek z ciecierzycą – przygotowanie:
Paprykę umyj, usuń gniazdo, drobno ją pokrój. Uduś ją na wodzie do miękkości. Pozostaw do ostygnięcia.
Zblenduj paprykę razem z ciecierzycą, przyprawami i oliwą.
Smacznego!
Z podanych ilości otrzymasz 1 porcję dla 2-3 osób.