Prosty i szybki sok, a jakże podniebieniu miłe połączenie. Czasem drobny dodatek potrafi sprawić, że podniebienie szaleje.
Na co?
Na energię. Na podwieczorek. Na „przekąskę”.
Czego potrzebujesz?
Sokowirówki lub wyciskarki.
Składniki:
- kilka marchwi (tu znajdziesz inne: przepisy z marchewki),
- 1-2 buraki,
- 1 jabłko,
- 3-4 plasterki imbiru.
Przygotowanie:
Jak to sok: warzywa do urządzenia i otrzymujemy pyszny i zdrowy, wielokolorowy sok. Imbir znakomicie się w nim odnalazł. Smacznego!
2 odpowiedzi na “Sok marchewkowo – buraczkowy z imbirową nutą”
Aga, a w blenderze mozna? Nie mam sokowirowki ani wyciskarki :-P
Iza KN ;-)
Iza, sok to jednak z wyciskarki/ sokowirówki. Jeśli w blenderze to chyba jednak jakiś koktajl. Nie wiem jaki masz blender i ile wytrzyma. ;) Ale imbir w koktajlach zielonych też fajnie się sprawdza. :) Jak chcę sam sok z imbiru to wyciskam go w prasce to czosnku. Np. do zupy etc.