Sok marchewkowo – buraczkowy z imbirową nutą

Prosty i szybki sok, a jakże podniebieniu miłe połączenie. Czasem drobny dodatek potrafi sprawić, że podniebienie szaleje.

sok-buraczkowy-z-imbirowa-nuta-przepis-szybki-1

Na co?

Na energię. Na podwieczorek. Na „przekąskę”.

Czego potrzebujesz?

Sokowirówki lub wyciskarki.

Składniki:

sok-buraczkowy-z-imbirowa-nuta-przepis-szybki-2

Przygotowanie:

Jak to sok: warzywa do urządzenia i otrzymujemy pyszny i zdrowy, wielokolorowy sok. Imbir znakomicie się w nim odnalazł. Smacznego!
Aga Kopczyńska

Aga Kopczyńska

Jestem dietetyczką i szkoleniowczynią. Zajmuję się propagowaniem zdrowych nawyków. Znajdziesz tu inspiracje zdrowotne, kulinarne i nie tylko.

Zasubskrybuj kanał YouTube AgaMaSmaka

Wolisz oglądać zamiast czytać?

Zasubskrybuj kanał YouTube

2 odpowiedzi na “Sok marchewkowo – buraczkowy z imbirową nutą”

Iza, sok to jednak z wyciskarki/ sokowirówki. Jeśli w blenderze to chyba jednak jakiś koktajl. Nie wiem jaki masz blender i ile wytrzyma. ;) Ale imbir w koktajlach zielonych też fajnie się sprawdza. :) Jak chcę sam sok z imbiru to wyciskam go w prasce to czosnku. Np. do zupy etc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *