Opublikowano Kategorie: do piciaPrzepisyraw foodz owocami

Sok marchewkowo – buraczkowy z imbirową nutą

Prosty i szybki sok, a jakże podniebieniu miłe połączenie.

sok-buraczkowy-z-imbirowa-nuta-przepis-szybki-1

Na co?

Na wzmocnienie oraz na podwyższenie poziomu hemoglobiny we krwi (burak). Dodatkowo na lekkie ogrzanie (imbir). Czuć w kościach oraz posiłkach, że idzie jesień. ;-)

Czego potrzebujesz?

Sokowirówki lub wyciskarki.

Składniki:

sok-buraczkowy-z-imbirowa-nuta-przepis-szybki-2

Przygotowanie:

Jak to sok: warzywa do urządzenia i otrzymujemy pyszny i zdrowy, wielokolorowy sok. Imbir znakomicie się w nim odnalazł. Smacznego!
Oceń artykuł jako czytelnik: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 ocen, Średnia: 4,00 z 5)
Aga Kopczyńska

Aga Kopczyńska

Zawodowo zajmuję się edukacją. Wspieram innych między innymi w budowaniu lepszych nawyków. Blog ten jest zapisem moich inspiracji zdrowotnych, kulinarnych i nie tylko.

Chcesz się dowiedzieć czegoś nowego?

2 komentarzy do “Sok marchewkowo – buraczkowy z imbirową nutą”

  1. Iza, sok to jednak z wyciskarki/ sokowirówki. Jeśli w blenderze to chyba jednak jakiś koktajl. Nie wiem jaki masz blender i ile wytrzyma. ;) Ale imbir w koktajlach zielonych też fajnie się sprawdza. :) Jak chcę sam sok z imbiru to wyciskam go w prasce to czosnku. Np. do zupy etc.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *