Zielony koktajl pistacjowy idealny na śniadanie

Oto prosty i szybki koktajl śniadaniowy. Swój ciekawy aromat zawdzięcza pistacjom. Jeśli ich nie masz lub nie lubisz, możesz je zamienić np. na nerkowce lub migdały. Smak koktajlu się oczywiście wtedy zmieni, ale ja bardzo lubię codziennie fundować sobie nieco inne smaki w obrębie znanych i często powtarzanych receptur.

Na co?

Ten zielony, pistacjowy koktajl nadaje się wspaniale na pierwsze lub drugie śniadanie, ale również na zdrowy podwieczorek.

Czego potrzebujesz?

Aby przygotować zielony, pistacjowy koktajl niezbędny będzie blender.

Składniki na pistacjowy zielony koktajl:

  • 0,5 melona żółtego,
  • porządna garść szpinaku świeżego,
  • 2 słodkie pomarańcze,
  • 2 szklanki mleka sojowego niesłodzonego z dodatkiem wapnia,
  • 2-3 łyżki pistacji niesolonych i nieprażonych.

Przygotowanie pistacjowego zielonego koktajlu:

Melona wydrążyć, obrać, a pomarańcze obrać i pokroić w kawałki. Można również usunąć z nich pestki i białe skórki (szczególnie jeśli masz słabszy blender).

Wszystkie składniki zblendować.

Jeśli masz słaby blender, pistacje zmiel wcześniej w młynku.

Smacznego!

Z podanych ilości otrzymasz porcję dla 3 osób.

Aga Kopczyńska

Aga Kopczyńska

Jestem dietetyczką i szkoleniowczynią. Zajmuję się propagowaniem zdrowych nawyków. Znajdziesz tu inspiracje zdrowotne, kulinarne i nie tylko.

Zasubskrybuj kanał YouTube AgaMaSmaka

Wolisz oglądać zamiast czytać?

Zasubskrybuj kanał YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *